Dissabte 9 de març varem fer una escapada al Barcelona Beer Festival. Ja el lloc despertava la meva curiositat i el què hi havia per degustar encara ens en va posar les dents més llargues.
Tot un ventall amplíssim de colors: des dels grocs més pàl·lids fins a quassibé els negres més foscos. Tècnicament utilitzen l'escala EBC (European Brewery Convention) per mesurar-los.
Paral·lelament l'amargor també queda mesurat en IBU's (International Bitterness Units). I aquesta amargor ve determinada pel llúpol (humulus lupulus). Com a referència, una cervesa amb un IBU inferior a 20 no es considera amarga, entre 20 i 35 es considera lleugerament amarga, de 35 a 60 bastant amarga i més de 60 és molt amarga.
Una fira molt ben organitzada amb més de 300 cerveses artesanes.
El problema és saber quina tastar ...
La veritat es que molt interessant la oportunitat de poder comptar amb tant ampli repertori i combinacions de sabors i aromes de (cafè, vainilla, xocolata, fruites). La continuació és l'àmplia guia que donen en el festival amb tot d'indrets on poder seguir degustant-les després del festival.
ResponElimina