diumenge, 10 de març de 2013

Visita al Barcelona Beer Festival

Dissabte 9 de març varem fer una escapada al Barcelona Beer Festival. Ja el lloc despertava la meva curiositat i el què hi havia per degustar encara ens en va posar les dents més llargues.

Tot un ventall amplíssim de colors: des dels grocs més pàl·lids fins a quassibé els negres més foscos. Tècnicament utilitzen l'escala EBC (European Brewery Convention) per mesurar-los.

Paral·lelament l'amargor també queda mesurat en IBU's (International Bitterness Units). I aquesta amargor ve determinada pel llúpol (humulus lupulus). Com a referència, una cervesa amb un IBU inferior a 20 no es considera amarga, entre 20 i 35 es considera lleugerament amarga, de 35 a 60 bastant amarga i més de 60 és molt amarga.









Una fira molt ben organitzada amb més de 300 cerveses artesanes.

El problema és saber quina tastar ...

1 comentari:

  1. La veritat es que molt interessant la oportunitat de poder comptar amb tant ampli repertori i combinacions de sabors i aromes de (cafè, vainilla, xocolata, fruites). La continuació és l'àmplia guia que donen en el festival amb tot d'indrets on poder seguir degustant-les després del festival.

    ResponSuprimeix