- 2,5 kg galta de porc (250 g aprox per persona = 1 unitat)
- cebes
- pastanagues
- tomàquets
Desossar i polir les galtes. Daurar els ossos al forn i mentrestant fer un sofregit amb 3 cebes, pastanagues i tomàquets. Fer un brou i que surtin uns 5 L.
- 1 kg ceba
- 200 gr pastanaga
- 200 gr tomàquet ratllat
- 200 gr xampinyons
- Full de llorer
- Pell seca de taronja
- 3 o 4 moixernons secs
- 200 ml vi negre decent
- Oli d'oliva
- Farina
- Sal i pebre del molinet
Salpebrar i enfarinar les galtes. Daurar volta i volta i reservar.
Fer un sofregit en aquest mateix oli amb la ceba, pastanaga, tomàquet i xampinyons. Afegir herbes, el vi i reduir.
Allitar les galtes, remullar amb el brou dels ossos i bullir a foc baix per espai de 1,5 h aprox. Deixar refredar tal qual. Recuperar totes les galtes i reservar-les.
Passar pel xinès tot el brou i aixafar amb els sòlids. Fer una salsa amb aquest suc de cocció rectificant de sal.
Saltejar 3 escamarlans per persona, escalfar les galtes amb la salsa i emplatar.
Acompanyar d'una escuma de patata, puré de patata o patates fregides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada