diumenge, 27 de gener del 2013

Pa de motlle amb perles de xocolata

Avui m'he decidit a fer un pa de motlle amb perles de xocolata. Partint d'una recepta que tenia, he incorporat alguns elements nous com les perles de xocolata i n'he tret d'altres per adequar la recepta al gust dolç del xocolata.

La recepta que he seguit és la següent:


Ingredients (4 ó 5 persones):

  • 450 g de farina de força
  • 12 g de llevat de forner
  • 225 ml de llet sencera
  • 1 ou gran
  • 30 ml d'oli
  • 20 g de sucre morè
  • 100 g de perles (gotes) de xocolata

En un got gran afegim la llet i la calentem un mica fins que sigui tèbia. I afegim el sucre morè i el llevat, i ho deixem tranquilament sense tocar res de res. Quan el llevat sura (puja a la superfície) afegim l'ou i ho removem tot plegat fins que queda disolt.

En un bol gran ja hi hem posat la farina, les perles de xocolata i l'oli. Ho barregem amb una cullera i quan tinguem preparada la llet amb el llevat, el sucre i l'ou, ho afegim tot junt.

Ara s'ha d'amassar tot fins que quedi una pasta ben integrada i elàstica. És una mica enganxifosa però tampoc massa. Si veieu que és molt enganxifosa és que encara l'heu d'amassar encara més estona.

Un cop acabada la massa, ja la podeu posar a un motlle allargat prèviament untat amb una mica d'oli. Li acabeu de donar forma i la repartiu bé per tot el motlle.

Tapeu amb un drap humit un parell d'hores. Veureu com puja la massa, des de més o menys la meitat del motlle al posar la massa fins pràcticament desbordant per sobre del motlle. Quan això succeeixi és quan ja podeu enfornar-ho, a uns 200ºC durant 20 minuts i després abaixeu el forn fins a 180ºC i deixeu uns 10 minuts més. Deixeu refredar abans de tastar-lo.

Llestos per menjar!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada