Netejar les carxofes deixant només el cor. Buidar els pèls interiors i posar-les en un cassó amb aigua, oli i el suc de mitja llimona. Posar al foc i quan arrenqui el bull deixar un màxim de 4 minuts. Escórrer. Saltejar per ambdues cares amb sal i pebre fins a obtenir color dauradet.
Reservar i omplir amb duxelle.
Duxelle de xampinyons
Reservar i omplir amb duxelle.
Duxelle de xampinyons
- 300 gr xampinyons
- ½ ceba ciselé
- 1 dent d'all ciselé
- flor de farigola
- sal
- pebre recent molt
- oli d'oliva
Ofegar 5 minuts els xampinyns amb sal i pebre. Afegir la ceba i l'all i ofegar el conjunt 10 minuts. Fora del foc refrescar amb la flor de farigola.
Per al gratinat i acabat
Fer una maionesa amb 1 ou, sal, un raig de llimona, all confitat i oli. Napar amb una cullera els cors i gratinar.
Fer un puré lleuger amb les fulles tendres sobrants per fer un fons al plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada