dimarts, 29 de gener de 2013

Carxofes farcides de duxelle de xampinyons i gratinades

Carxofes (3 carxofes per persona, 600-700 gr aproximadament)

Netejar les carxofes deixant només el cor. Buidar els pèls interiors i posar-les en un cassó amb aigua, oli i el suc de mitja llimona. Posar al foc i quan arrenqui el bull deixar un màxim de 4 minuts. Escórrer. Saltejar per ambdues cares amb sal i pebre fins a obtenir color dauradet.
Reservar i omplir amb duxelle.

Duxelle de xampinyons

  • 300 gr xampinyons
  • ½ ceba  ciselé
  • 1 dent d'all ciselé
  • flor de farigola
  • sal
  • pebre recent molt
  • oli d'oliva

Ofegar 5 minuts els xampinyns amb sal i pebre. Afegir la ceba i l'all i ofegar el conjunt 10 minuts. Fora del foc refrescar amb la flor de farigola.


Per al gratinat i acabat


Fer una maionesa amb 1 ou, sal, un raig de llimona, all confitat i oli. Napar amb una cullera els cors i gratinar.

Fer un puré lleuger amb les fulles tendres sobrants per fer un fons al plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada