dissabte, 7 de juny del 2014

Arròs caldós

Arròs caldós

  • 500 g d'arròs bomba
  • 1,250 Kg de cloïsses
  • 12 gambes vermelles
  • 5 tomàquets vermells ben madurs sense pell ni llavors
  • 6 dents d'all
  • 125 g de pebrot vermell
  • 1 ceba mitjana
  • unes branques de julivert
  • una fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • sal i pebre al gust

Separar el cap de les gambes i pelar les cues.

Rentar les cloïsses amb aigua freda i posarles a bullir en una olla amb mig litre d'aigua i sal, un cop obertes, 3 ó 4 minuts. Colr el brou i guardar. Reservar les cloïsses sense closques.

 Fer un fumet amb 2 litres d'aigua, l'aigua de les cloïsses, la fulla de llorer la ceba pelada i sencera, els caps de les gambes, el pebre vermell i un ramet de julivert. Deixar bullir durant 20 minuts. Al final salar i colar.

Fer un sofregit en una olla amb oli i les dents d'alls molt picadets, el julivert picat, els tomàquets pelats i sense llavors talladets i el pebrot vermell tallat a trossets. Durant 30 minuts a foc baix, tapat i remenant de tant en tant. Passar-ho pel minipimer.

Es posa el sofregit en una cassola gran, s'afegeix l'arròs i es deixa ofegar uns minuts, fins que l'arròs canvia de color. A foc mitjà s'afegeix el brou (2 litres) i es deixar bullir 15 minuts. Passat aquest temps, afegir les cloïsses i les cues de gamba pelades, deixar-ho bullir 5 minuts més i rectificar de sal i pebre si cal.

Ha de quedar caldós. Si hagués evaporat molt brou afegir una mica més de aigua.

1 comentari:

  1. Grup Gastronòmic UIC showcases a delectable journey into the world of gastronomy and culinary arts. With its rich array of content, from recipes to culinary explorations, the platform offers a comprehensive experience for food enthusiasts and professionals alike. The diverse range of topics covered reflects the depth of the culinary world and provides valuable insights for those passionate about food. Whether you're a student, a chef, or simply a lover of good food, Grup Gastronòmic UICserves as a delightful and informative resource for all things gastronomy.
    Bufete de Abogados de Accidentes de Semirremolques
    Liquidación de Promedio de Accidentes de Semirremolques

    ResponElimina