dimecres, 22 d’octubre del 2014

Ja comença la temporada de bolets ...

És clar que la tardor ja és aquí, però no pas per les temperatures i el clima que tenim. 

Prova que ja ha arribat és veure com a les botigues i parades dels mercats els bolets hi són presents a dojo. Un altre prova és poder llegir per tot arreu articles i receptes on els protagonistes són els bolets.

Us recomano l'article publicat a La Vanguardia (concretament al suplement ES) on podem llegir-hi de la ma dels germans Torres, tot un seguit de receptes amb aquests excel·lents productes de temporada. Si teniu oportunitat, doneu-li un cop d'ull. 

Mentrestant, us deixo una de les receptes dels mestres.

Pasta fresca amb ceps, tòfona negra i parmesà

400 g de pasta fresca, 65 g de cep tendre, 80 g de parmesà, 20 g de tòfona negra, mig manat de cibulet, oli d'oliva i sal

Començarem picant a ganivet el cibulet, molt fi, i raspallant la tòfona amb un raspall humit per eliminar qualsevol resta de terra que pugui contenir (és un bolet que neix enterrada completament). Igualment netejarem el cep, amb ajuda d'un drap humit, i finalment, ratllarem el formatge parmesà amb un ratllador. 

En una olla amb abundant aigua i sal courem la pasta fresca, que com bé sabreu necessita d'uns 2 ó 3 minuts de cocció. Un cop bullida, l'escorrerem deixant una mica de l'aigua de cocció a la mateixa olla juntament amb la pasta. Afegirem el formatge parmesà ratllat, que es fondrà amb el propi calor de la pasta i es lligarà amb el brou que hem deixat a l'olla. 

Sense parar de remenar, afegirem les làmines de cep -prèviament tallades amb ajuda d'una mandolina, així ens quedarà el tall més fi que a ganivet-. Igualment, laminarem la tòfona i remenarem tot perquè es barregin els sabors i els fongs quedin repartits. Finalment, afegirem al conjunt un bon raig d'oli d'oliva verge extra en cru. 

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada