divendres, 5 de juny de 2015

Massa d'espaguettis blancs

Massa 'espaguettis blancs

  • 1 Kg de mescla de farines
  • 6 ous grans (XL) ó 10 ous mitjans (M)
  • Aigua a conveniència (com a referència són 30 ml per Kg de farines)


Barrejar tots els ingredients amassant-los fins aconseguir una pasta homogènia, elàstica i no enganxosa.

Reservar una 1/2 hora la massa tapada o envolicada en film. Després quedarà llesta per fer el tipus de pasta que vulguem. Aquesta pasta ens servirà com a base per a fer qualsevol altre tipus de pasta.

No utilitzar sal, doncs variarà l'humitat de la pasta fent que després del repós necessiti més aigua i ja no quedarà bé. 

La sal s'afegeix mentre bullim la pasta. Tot just arrenqui el bull, afegir una cullerada de sal. D'aquesta forma la pasta, mentres bull, anirà agafant la sal necessària.

Ni a la mescla per fer la pasta ni durant el bull, és necessari afegir-hi oli. Un cop bullida la pasta i escorreguda, és quan podem afegir-hi un bon raig d'oli d'oliva verge extra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada