diumenge, 27 de novembre de 2016

Tocinillo

Tocinillo

  • 500 gr d'aigua
  • 500 gr sucre
  • 12 ous
  • 1/2 full de gelatina
  • Sucre pel caramel
Fer un almíbar amb l'aigua i el sucre. Quan arrenqui a bullir es baixa el foc a la meitat i es deixa bullir uns 12 minuts.

Batre 11 rovells i 1 ou sencer. Batre molt però sense blanquejar.

Posar a remullar la gelatina amb aigua molt freda, i desfer-la amb l'almíbar quan aquest estigui una mica fred (però encara calent).

Quan l'almíbar estigui tebi, afegir els rovells i batre fort durant una estona, per treure tot l'aire. Deixar reposar 15 minuts i amb una cullera desescumar.

Fer un caramel i banyar el motlle. Deixar refredar.

Posar el tocinillo al motlle.

Amb el forn precalentat a 140ºC, posar el motlle al bany María (amb laigua bullint) dins el forn i deixar de 20 a 30 minuts depenent del gruix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada