divendres, 14 de febrer de 2014

Pavlova

Pavlova

  • 5 clares d'ou
  • 200 gr de sucre
  • un polsim de sal
  • unes gotes de vinagre
  • un rajolí de cointreau (opcional)

Acompanyament

  • crema de llet per muntar
  • fruita del temps (madixes, présecs, nectarines, fruits vermells, ...)
  • sucre
  • llimona

Muntar a punt de neu les clares. Afegir el sucre i batre fins que estigui brillant, i no es noti el sucre. És millor fer-ho amb l'ajuda d'una batedora elèctrica. Afegir també el vinagre i si agrada una mica de Cointreau.

A la reixeta del forn posar el "filpat" o un paper i estendre la merenga dins d'un cèrcol.

Posar al forn durant 15 minuts a 120º, després baixar la temperatura a 100 º i deixar fins a dues hores.

Desmotlleu i reservar.

Preparar la fruita del temps (poden ser maduixots, fruits vermells, préssec, nectarines ...). Macerar amb llimona i sucre.

Reservar la fruita en un bol.

Muntar la crema de llet en un punt suau. Cobrir la merenga amb la nata i adornar amb la fruita escollida.

Servir a cada comensal un tros de Pavlova, i un cullerot de fruita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada