divendres, 14 de febrer del 2014

Sumarroca Gran Brut Allier

Sumarroca Gran Brut Allier és un cava molt especial. 

Per començar, el seu coupage és un primer atractiu molt interessant: chardonnay, pinot noir (vinificat en blanc) i parellada

Però no tot acaba aquí. Els vins base amb que s'elabora aquest cava, fan la fermentació en bòtes de roure francès d'Allier. Acabada la fermentació dels tres vins base, es realitza l'assemblatge de les tres varietats i es procedeix a filtrar-los i embotellar-los per a la presa d'escuma en cava i una criança de més de 36 mesos, abans del degollament final.

Cal destacar que la varietat pinot noir és una novetat per al cava en la vinificació de vi de base, tot i que no ho és en la de cava rosat, procés en el qual ja fa anys que està autoritzada.

De color groc pàl·lid i brillant, amb bombolles petites i persistents que a la superfície formen una corona elegant. Mostra una complexitat al nas que el diferencia dels trets habituals dels caves. La primera sensació és d'aromes de fum, seguida de torrats molt lleugers, amb les aromes pròpies del cupatge, de la dolçor del chardonnay i les sensacions més minerals del pinot, tot això en un conjunt harmònic. La llarga criança, juntament amb les aromes citades, el converteixen en un cava diferent. En boca, aquestes expressions augmenten, embolcallades per una escuma fina i un sabor de llevats, de la bóta i de la resta de varietats. La finor del parellada arrodoneix el conjunt. Com que és un brut, és molt cremós i amable.

Elegància i sorpresa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada