dijous, 25 d’abril del 2013

Brownie de xocolata amb cireres i gelat de vainilla

Brownie (per a 12 persones. Apte per a celíacs) 
  • 225 gr de xocolata 65%
  • 225 gr de mantega
  • 180 gr de sucre
  • 6 ous complets (els rovells i les clares)
  • 80 gr de Maizena

Muntar les clares a punt de neu i "estrènyer" amb la meitat de sucre. Fondre la xocolata i la mantega. Mai arribar a l'ebullició. Blanquejar els rovells amb la resta de sucre. Barrejar les clares a punt de neu, la xocolata fosa amb la mantega i els rovells blanquejats amb cura. Incorporar la maizena amb un colador i posar tota la barreja en un motlle prèviament greixat.

Coure al forn a 150 º C durant 20 o 30 minuts.

Xarop de cireres
  • 400 gr de cireres (o maduixots si es prefereix o no és temporada)
  • 300 gr de sucre
  • 200 ml d'aigua

Fer un xarop amb l'aigua i el sucre. Bullir durant 1 minut les cireres amb el xarop.

Muntatge
  • 1 litre de gelat de vainilla

Tallar el brownie en forma de rectangles i emplatar al centre del plat. Posar a sobre una cullerada de cireres amb el xarop i a un costat col·locar una bola de gelat de vainilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada