dijous, 25 d’abril del 2013

Arròs caldós de peix amb gambetes de Palamós

Fumet (per a 10 persones)
  • 4 litres d'aigua
  • 1,5 kg de peix de roca (50% pot substituir per crancs)
  • 2 caps d'alls
  • 3 cebes grans
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 pastanagues
  • 150 ml de brandi
  • 100 ml de vi blanc sec
  • 32 grams de sal
  • herbes aromàtiques: farigola fresca, fonoll sec en branca i llorer

Daurar els peixets de roca i el cranc i reservar. Sofregir els alls, la ceba i el tomàquet amb les herbes aromàtiques fins caramelitzar. Tirar el brandi i reduir. Mullar amb els 4 litres d'aigua i afegir la resta d'ingredients. Bullir durant 30 minuts, tapar i deixar refredar fins l'endemà. Després colar pel xinès i aixafar el sòlid per obtenir el màxim sabor.

Sofregit
  • 3 cebes ratllades
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 cap d'alls
  • 300 grams de gambeta fresca de Palamós

Saltejar les gambetes a foc viu deixant-les mig crues. Ofegar les cebes, els alls i el tomàquet a foc lent durant 1 hora.

Cocció en cassola
  • 1 Kg d'arròs
  • 3,5 litres de fumet

Ofegar l'arròs amb una mica d'oli d'oliva, afegir el sofregit, mulleu amb el vi blanc i deixar evaporar. Mullar amb el fumet ben calent, bullir a foc fort 5 minuts, baixar el foc i deixar-lo uns 8-10 minuts més. Reposar fora del foc 5 minuts i a menjar!!

Cocció del arros en paeller gran (45 - 50 cm de diàmetre)
  • 1,5 kg d'arròs de Pals bé nacrat
  • 4 litres de fumet bullint!!
Bullir 15 minuts a foc lent. Apagar ràpidament el foc. Tapar amb draps i reposar 5 minuts i a menjar!!

4 comentaris:

  1. Mouthwatering delight! Your blog on fish soup rice with Palamós prawns takes us on a culinary journey. A delectable celebration of flavors.
    Domestic Violence Central Registry New Jersey
    Domestic Violence Help New Jersey

    ResponElimina
  2. I really appreciate your effort for publishing such a wonderful piece of information. Thanks for sharing. Abogado conducción imprudente Chesterfield VA

    ResponElimina

  3. Great post! With vibrant descriptions and mouthwatering imagery, it captures the essence of this delectable seafood dish, highlighting its rich flavors and cultural significance. The post's vivid portrayal ignites the senses and evokes a sense of gastronomic delight, making it a must-read for food enthusiasts and culinary adventurers alike. Dive into the world of Catalan gastronomy with this enticing exploration of Arros Caldós de Peix amb Gambetes, a dish that embodies the essence of Mediterranean flavors and culinary heritage.
    New Jersey Domestic Violence Law

    ResponElimina
  4. This recipe for "Arros Caldos de Peix amb Gambetes de" sounds absolutely delicious and full of flavor! The combination of fresh seafood and rice is a classic dish that never disappoints. I appreciate the detailed steps provided, making it easier for anyone to recreate this dish at home. The use of fresh ingredients really brings out the essence of Mediterranean cuisine. Thanks for sharing this mouthwatering recipe that’s sure to impress any seafood lover!
    Henrico Traffic Lawyer

    ResponElimina