dijous, 25 d’abril de 2013

Arròs caldós de peix amb gambetes de Palamós

Fumet (per a 10 persones)
  • 4 litres d'aigua
  • 1,5 kg de peix de roca (50% pot substituir per crancs)
  • 2 caps d'alls
  • 3 cebes grans
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 pastanagues
  • 150 ml de brandi
  • 100 ml de vi blanc sec
  • 32 grams de sal
  • herbes aromàtiques: farigola fresca, fonoll sec en branca i llorer

Daurar els peixets de roca i el cranc i reservar. Sofregir els alls, la ceba i el tomàquet amb les herbes aromàtiques fins caramelitzar. Tirar el brandi i reduir. Mullar amb els 4 litres d'aigua i afegir la resta d'ingredients. Bullir durant 30 minuts, tapar i deixar refredar fins l'endemà. Després colar pel xinès i aixafar el sòlid per obtenir el màxim sabor.

Sofregit
  • 3 cebes ratllades
  • 3 tomàquets ratllats
  • 1 cap d'alls
  • 300 grams de gambeta fresca de Palamós

Saltejar les gambetes a foc viu deixant-les mig crues. Ofegar les cebes, els alls i el tomàquet a foc lent durant 1 hora.

Cocció en cassola
  • 1 Kg d'arròs
  • 3,5 litres de fumet

Ofegar l'arròs amb una mica d'oli d'oliva, afegir el sofregit, mulleu amb el vi blanc i deixar evaporar. Mullar amb el fumet ben calent, bullir a foc fort 5 minuts, baixar el foc i deixar-lo uns 8-10 minuts més. Reposar fora del foc 5 minuts i a menjar!!

Cocció del arros en paeller gran (45 - 50 cm de diàmetre)
  • 1,5 kg d'arròs de Pals bé nacrat
  • 4 litres de fumet bullint!!
Bullir 15 minuts a foc lent. Apagar ràpidament el foc. Tapar amb draps i reposar 5 minuts i a menjar!!

Cap comentari:

Publica un comentari