dimarts, 18 de desembre del 2012

Cafè obtingut en fred

Al març de 2012 vaig anar a La Música del Vi de Vila Viniteca. Però ara no us vull pas parlar ni d'aquest event ni de temes relacionats amb vi, sino sobre el cafè. I doncs, això a què ve? Doncs molt senzill, he recordat una cosa que vaig tastar allà que no havia tastat mai: Cafè obtingut en fred!

Si parlem de cafè, a tots ens ve al cap un cafè exprés (beguda calenta no alcohòlica de cafè infusionat). Justament estic parlant d'un cafè que és totalemnt a l'inrevés (un cafè que s'obté per un infusionat en fred), i això és possible amb la cafetera Oji, d'origen japonès que Cafés El Magnífico va portar a l'event.

És única ja que infusiona el cafè per degoteig en fred a raó d'una gota d'aigua per segon sobre la massa de cafè mòlt. Per obtenir 1,5 litres de cafè es necessiten 12 hores!

La destil·lació en fred és un sistema molt utilitzat tant a perfumeria com per l'elaboració de ginebres, ja que permet captar les aromes més fines i delicades. Al no utilitzar aigua calenta les aromes empireumàtiques queden reduïdes a les pròpies del torrat.

El resultat és una beguda en la que les aromes florals i afruitades estan més presents. Un cafè totalment diferent al que estem acostumats i que no deixa indiferent. Si teniu algun dia la possibilitat de tastar-lo, no ho dubteu. És un altre història!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada