dimarts, 11 de desembre del 2012

Panettone

Des de fa dies que ja em rondava pel cap fer un Panettone, així que aprofitant que pel meu aniversari em van regalar una pastadora, em vaig decidir a dur a terme aquesta ideia. Després de mirar vàries receptes em vaig decidir per la següent fórmula que es fa en dues etapes:

Massa mare inicial. Un dia abans barrejar en un bol 125 gr de farina de força, 85 ml d'aigua i 10 gr de llevat de forner. Cobrir amb film i deixar-ho tota la nit perquè fermenti. Preparar al mateix temps unes panses (uns 150 gr) que remullarem amb cognac i deixarem durant tota la nit. Al matí, afegir a la massa mare les panses, i ratllarem la pell d'una taronja. Deixar aquesta massa a la nevera fins a la tarda.

Massa del Panettone. En un bol posar-hi 300 gr de farina de força, 1/2 cullaradeta de sal, 75 gr de sucre i barrejar-ho bé. Disoldre 10 gr de llevat de forner en 85 ml d'aigua tèbia i incorporar-ho al bol. També afegir-hi 85 gr de mantega fosa, 2 ous batuts i la massa mare del dia anterior.

Amb l'ajuda de la pastadora mesclar-ho tot molt bé fins que quedi una pasta uniforme. Ara és el moment d'afegir-hi alguna perla de xocolata o qualsevol altre producte que vulgueu (prunes, orellanes, gerds, ...). 

Deixar aquesta massa cuberta amb un drap humit durant un parell d'hores. Passat aquest temps, amassar una mica més i posar la massa en el motlle definitiu. Deixeu reposar un altre cop la massa durant un parell d'hores més, i després fornejar durant uns 35 minuts a 180ºC.

L'únic dolent d'aquesta recepte sabeu què és? Molt senzill, us esteu perdent la deliciosa flaire que hi ha a la cuina mentre s'està fent el panettone. 

Impressionant!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada