diumenge, 17 de novembre del 2013

Festa de l'Oli nou 2013

Avui Diumenge 17 de Novembre he anat a Tarragona, concretament a la cooperativa Riudoms, a buscar l'oli nou de primera premsada d'aquest any (DOP Siurana). Quina meravella!

Tots sabeu que l'oli se l'anomena or líquid per la similitud del seu color amb l'or, però en el cas de l'oli verge extra, de primera premsada i sense filtrar, aquest color no és aplicable, doncs canvia el color daurat pel color verd, espès i dens que ens recorda clarament la matèria primera d'on surt l'oli: l'oliva (arbequina en aquest cas).

He aprofitat per comprar unes avellanes tendres, i quan he arribat a casa les he torrat al forn. No hi ha un temps concret per torrar-les sino que es fa "a nas" (no pas a ull!). Quan es desprenen les aromes torrades, ... és el moment de treure-les del forn.

I tot i que el temps no ha acompanyat, he pogut gaudir d'alguns moments de bon sol que m'han permès veure lo bonic que està el camp ... Les vinyes, amb un color entre daurat-groguenc, vermellós i marronós estan precioses, reflectint perfectament el moment de tardor que tan m'agrada (primers freds, oli nou, avellanes torrades al forn, magranes, castanyes fetes amb flama, bolets, caça, ...).

Us deixo un video de la DOP Siurana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada