dijous, 13 de novembre del 2014

Paisatge de Nadal

Paisatge de Nadal
(Recepte de Marianna Zanuy)

Per a les galetes:

  • 100 gr de sucre
  • 200 gr de mantega a temperatura ambient
  • 300 gr de farina sense llevat
  • 1 ou
  • Aromatitzant (opcionalment)

Batre el sucre amb la mantega fins a formar una crema. Afegir-hi l'ou i la farina.

Perfumar amb l'aromatitzant i amassar-ho bé.

Embolicar la massa amb film i deixar-la reposar a la nevera un mínim de 2 hores.

Estirar la massa uniformement fins a obtenir un gruix de mig centímetre d'espessor.

Tallar les galetes amb les formes i fornejar a 180ºC uns 13 minuts les galetes petites i uns 15 minuts les formes més grans.

Per a la glassa:

  • 350 gr de sucre
  • 1 clara d'ou (30 gr)
  • 1 culleradeta de suc de llimona (fa que la glassa quedi "blanca nuclear")
  • 1 cullerada d'aigua

Barrejar el sucre, la clara d'ou, l'aigua i el suc de llimona a la batedora o thermomix durant 5 minuts (a la thermomix, 5 minuts a velocitat 5).

Guardar en un recipient hermètic ben tapat i reservar a la nevera unes 24 hores.

A la glassa blanca se li pot afegir colorant alimentari per a obtenir els diferents colors.

Amb molt poca quantitat d'aigua variem la densitat per a fer els contorns o altres parts del dibuix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada