Paisatge de Nadal
(Recepte de Marianna Zanuy)
Per a les galetes:
- 100 gr de sucre
- 200 gr de mantega a temperatura ambient
- 300 gr de farina sense llevat
- 1 ou
- Aromatitzant (opcionalment)
Batre el sucre amb la mantega fins a formar una crema. Afegir-hi l'ou i la farina.
Perfumar amb l'aromatitzant i amassar-ho bé.
Embolicar la massa amb film i deixar-la reposar a la nevera un mínim de 2 hores.
Estirar la massa uniformement fins a obtenir un gruix de mig centímetre d'espessor.
Tallar les galetes amb les formes i fornejar a 180ºC uns 13 minuts les galetes petites i uns 15 minuts les formes més grans.
Per a la glassa:
- 350 gr de sucre
- 1 clara d'ou (30 gr)
- 1 culleradeta de suc de llimona (fa que la glassa quedi "blanca nuclear")
- 1 cullerada d'aigua
Barrejar el sucre, la clara d'ou, l'aigua i el suc de llimona a la batedora o thermomix durant 5 minuts (a la thermomix, 5 minuts a velocitat 5).
Guardar en un recipient hermètic ben tapat i reservar a la nevera unes 24 hores.
A la glassa blanca se li pot afegir colorant alimentari per a obtenir els diferents colors.
Amb molt poca quantitat d'aigua variem la densitat per a fer els contorns o altres parts del dibuix.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada