dijous, 6 de novembre del 2014

Roast Beef

Roast Beef

  • 1 peça de culatí de vedella (o entrecot del centre) polit i lligat
  • 3 ó 4 grans d'all pelats 
  • 1 Llimona 
  • 1 Full de llorer
  • Cognac 
  • Oli d'oliva 
  • Mostassa tapa vermella Louit 
  • Mantega de porc 

Amb dos dies d'antelació macerar la carn: salpebrar, untar de mostassa tota la peça i amb una mica de greix de porc. Posar en un recipient, amb un dit d'oli, el suc de mitja llimona espremut a mà, els quatre grans d'all, la fulla de llorer i un raig de cognac. Tapat, es deixa a la nevera durant dos dies.

En una paella ràpida es posa un dit d'oli, es pren la peça de carn i els quatre dents d'all i es col·loquen dins de la paella, tot en fred. S'encén el foc al màxim, quan es daura tota la peça per fora, donant-li voltes, es baixa el foc per acabar de coure-la. El indicador de cocció seran els grans d'all.

Quan estigui feta s'aparta la peça i en l'oli de cocció es posa el contingut del recipient de maceració amb foc alegre fins que veiem que queden com uns granets foscos, resultat de fregir la mostassa. S'aparta del foc.

Esperar que la carn estigui freda, treure el cordó i tallar fineta.

Servir amb la salsa bullint, preferentment en una salsera metàl·lica ja que conserva la calor més estona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada