dimecres, 29 de gener de 2014

Botàs

Botàs. El Molí de Ger és un nucli agregat dins del municipi de Ger, a una altitud de 1.135 metres,  situat a la solana de la Cerdanya  a uns 200 metres de la ribera del riu Segre. El Molí de Ger és una casa de pagès que com el topònim  indica s’hi desenvolupà històricament l’activitat de moldre farina amb moles de pedra aprofitant la força hidràulica d’una derivació del riu Segre. Aquesta activitat sempre es combinà amb l’agricultura i la ramaderia i és aquesta última la que ha perviscut fins els nostres dies generació rere generació. Actualment l’empresa familiar se centra en el sector de producció de llet bovina de la raça frisona.

Botàs. Formatge singular creat a partir de llet de vaca de la Cerdanya, i pensat per oferir la personalitat única de l’entorn on s’elabora. De pell rentada, la seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura, una olor intensa i matisada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les anous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada