Casa Mateu tou. Sóc la Clara Ferrando, procedent de Granollers i veïna de Surp des del 2005. Vaig començar a elaborar formatges a Casa Mateu al 2007. L’objectiu de la formatgeria és la qualitat dels productes i el respecte al medi ambient. És per això que treballem amb una molt bona matèria primera i utilitzem energies renovables en el seu procés de transformació.
Formatge d’ovella de pasta tova madurat amb fongs: “El tou”
Formatge elaborat amb llet pasteuritzada d’ovella, ferments làctics, quall de corder i sal, de maduració entre 15 dies i 2 mesos. La seva superfície es deixa florir afegint el fong característic Penicillium Candidum.
Característiques organolèptiques: Escorça florida blanca, prima i gustosa recomanable el seu consum. La seva pasta és de color crema i de textura cremosa i gairebé líquida quan arriba als dos mesos de maduració. De gust delicat i gens àcid. L’escorça li dóna tocs florits gustosos agradables al paladar. Lespeces són planes, rodones i d’uns 400gr de pes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada