divendres, 9 de novembre de 2012

Fideuà amb Trompetes de la Mort i Ceps

Brou (per a 10 persones)
  • 500 gr ceba
  • 200 gr pastanaga
  • 150 gr os de pernil
  • 1 peu de porc partit
  • 1 cap d'alls
  • farigola fresca abundant
  • pessic de canyella
  • pessic clau molgut
  • 100 gr oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 5 l aigua

Rehogar les verdures juntament amb la farigola fins que comencin a caramelitzar-se els suquets de la cocció. Afegir la resta d'ingredient i deixar-ho bullir durant 1h 30m aproximadament, a foc mig i destapat. Després, infusionar tapat durant 1h més i colar. Un cop fred, desgreixar.

  • 1 kg ceba
  • 150 gr oli d'oliva
  • ½ llauna de tomàquet triturat
  • sal
  • sucre

Rehogar la ceba en juliana a foc lent fins a caramelitzar. Triturar amb el turmix. Coure el tomàquet durant 30m, tapat i remenant de tant en tant.
  • 1 kg fideu nº 2
  • 300 gr trompetes de la mort
  • 500 gr ceps bisura
  • 400 gr bolets variats
  • 200 gr oli d'oliva
  • sal i pebre

Netejar les trompetes, trocejar-les una mica i bullir durant uns 20m. Sofregir els ceps i els altres bolets.

Procediment

Tenir el brou juntament amb l'aigua de bullir les trompetes. Freigir els fideus fins que quedin ben doradets. Afegir-hi la ceba i la salsa de tomàquet d'bans juntament amb els bolets. Desglassar amb un xorret de vi blanc. Un cop s'ha evaporat el vi, cubrim els fideus amb el brou bullint, rectifiquem de sal i ho deixem bullir a foc viu uns 8m. Deixem reposar uns 3-5m i ja està llest.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada